Volgens Caroline van der Plas is het niet netjes om andere politici te bekritiseren. Dat is niet de stijl van de BBB: ze vertellen liever hun eigen verhaal.

Ik snap het appèl wel op meer fatsoen in het politieke debat. Er wordt soms onder de gordel geslagen, het is soms teveel een steekspel, het wordt soms teveel elkaar vliegen afvangen.

Maar andere politici bekritiseren is nogal essentieel aan het publieke debat. Daar een verbod of taboe op leggen is alleen in het voordeel van de corrupte macht.

Het past bij de eerdere opmerkingen van Caroline over dat ze het belangrijk vindt het politieke en het persoonlijke te scheiden.

Iemand die ze vreselijke politiek vindt bedrijven, kan ze persoonlijk heel aardig vinden, zegt ze. Als voorbeeld gaf ze o.a. Mark Rutte en Vera Bergkamp.

Toen ik Caroline op Twitter erop aansprak dat deze filosofie de basis is van de institutionele corruptie in Den Haag (iedereen is altijd uiteindelijk oude jongens krentenbrood met elkaar), kreeg ik een uitbrander van haar en zette ze me weg als complotgek.

Aan dit soort kleine dingen kun je zien dat de BBB geen echte oppositie is, maar dat ze ingekapseld zijn door de institutionele corruptie en voorsorteren op de macht.

BBB is een fatsoenspartij “gone wrong”.