Vrijdag de 13e. Voor velen geen gelukkige datum. Het lukte ons dan ook niet om op deze datum een nieuwsbrief te verzenden. De oorzaak hiervan zat niet in vrijdag de 13e, maar in de definitieve uitslag van de kiesraad met betrekking tot de ondersteuningsverklaringen. Om 17.00 uur startte de zitting die ook online rechtstreeks te volgen was. Een afvaardiging van vier personen op de SvN kieslijst was ter plaatse onder leiding van Samira You-ala, onze No2 op de kieslijst.

Partijleider Michel Reijinga, herstellende van zijn nier donatie, en vele anderen keken aandachtig live mee. Even voor 18.00 uur kwam het verlossende woord eruit: Samen Voor Nederland doet mee in alle 19 districten in Nederland. Onze excuses voor alle eerdere spam, maar YES het is ons gelukt! Loting wees uit dat Samen voor Nederland als nummer 23 op de kieslijst staat. Voor het eerst op de kieslijst in ’23 op plek 23.

22-11-22 opgericht en nog geen 11 maanden later hebben we het voor elkaar gekregen om de strijd aan te gaan op 22-11-23, precies één jaar na oprichting. Wij willen onze dank uitspreken aan iedereen die hier zijn/haar steentje aan bij heeft gedragen. Alle bijna 800 personen die de moeite hebben genomen een steunbetuiging te hebben laten tekenen en stempelen op het gemeentehuis om deze vervolgens weer in te scannen en/of opsturen. Bedankt. Onze vrijwilligers die op sommige kritische locaties in Nederland ter plaatse geholpen hebben bij de gemeentehuizen (het allergrootste pijnpunt was Nijmegen). Bedankt. De online delers op social media en toch ook alle lezers van onze berichten want we zagen heus wel in dat het aardig op spam begon te lijken. Bedankt. Maar alles voor het goede doel en het is ons gelukt!

Maar… er is er maar één die we dit keer helemaal in het zonnetje willen zetten: Samira You-ala! Vol overgave nam ze de klus ondersteuningsverklaringen op zich, niet wetende want haar te wachten stond. Nou Samira heeft het geweten… Naast haar eigen baan verdween elke minuut, elk kwartier, elk uur, elk moment van de dag, elk moment van de week, in dit hoofdpijndossier. Gelukkig had Samira regelmatig ondersteuning van Nathalie en Mandy, dorpsgenoten en beide ook verkiesbaar voor Samen voor Nederland. Samen voor Nederland had beslag gelegd op de vrouw van Toby en hun dochter Ziva. Samira dank je wel! In jouw regio is het nu herfstvakantie. Pak even jullie welverdiende rust.

Speerpunten

Het campagneteam van Samen Voor Nederland heeft de laatste weken niet stil gezeten. De grootste klus was het perfectioneren van ons partijprogramma. In totaal hebben wij hier meer dan 100 man-uren ingestoken. Een monster klus maar ook hier geldt: YES het is ons gelukt. Wat zijn we hier trots op! Onze speciale dank hiervoor gaat uit naar Denzel (No4 op de SvN kieslijst) en Ruben. Het vernieuwde SvN partijprogramma is te vinden via https://samen-voor-nederland.nl/partijprogramma/. Een absolute aanrader! De daarbij behorende flyer (zie hierboven) geeft middels een andere uiting uitleg aan het partijprogramma. 10 speerpunten, elk weer kort in detail toegelicht. Zelfs 10 speerpunten + details op één poster zijn niet genoeg om onze veranderingen die wij voor ogen hebben weer te geven, maar het is naar ons idee een mooie basis. Onderstaande flyer geeft ook speerpunten weer. Korter, krachtiger. Variatie. Voor ieder wat wils.

Steun, Stem & Doneer

Belangrijke woorden en daden. Steun, Stem & Doneer. Wij zijn geen VVD die “even” 100.000 euro ontvangt van Basic Fit. 100.000 euro? Waarom? Omdat het zo goed gaat met Nederland? Pfff Basic Fit Shit. Wij zijn Samen voor Nederland. Burgers voor Burgers. Wij doen het Samen. Alle kleine beetjes helpen. Dat begint al bij het lezen van onze posts op social media. Verspreid over alle kanalen komen we hier aan ruim 150.000 volgers. Het gat naar het aantal nieuwsbrieflezers is groot. Van 150.000 naar 9.000. Wij vragen u dan ook bij deze, allen minimaal vijf van uw bevriende contacten toe te voegen aan onze nieuwsbrief. Dit kan via https://samen-voor-nederland.nl/nieuwsbrief/. Het gat naar het aantal leden is ook aanzienlijk. Op dit moment zijn wij op jacht naar het 700ste Samen voor Nederland lid. Lid ben je al voor maar 15 euro per jaar (zie de link hieronder). Doneren kan middels elke gewenst bedrag en nogmaals, alle kleine beetje helpen. Wij willen niet dat Big Pharma ons sponsort. Wij hebben de belofte gedaan bij onze presentatie dat we donaties van o.a. Big Pharma zullen weigeren en/of, indien noodzakelijk, terug zullen storten. Wij blijven de baas in onze eigen tent. Burgers met en Burgers voor Burgers.

Ook kunt u ons helpen met het verspreiden van gratis promotie materiaal. Ja gratis. Wij zijn van mening dat een politieke partij niet commercieel mag zijn. Daarom werken wij allen op vrijwillige basis. Indien wij één zetel of meer behalen zullen de partijleider en fractieleden vergoeding ontvangen. Een deel van deze vergoeding zullen zij herinvesteren in onze eigen SvN voedselbanken. Los van de (R)overheid. Wij zullen actief bij gaan dragen aan de armoedebestrijding in Nederland. Nog even terug naar de promotie artikelen. Vanaf maandag 16 oktober a.s. zullen er nieuwe flyers, posters, stickers en vlaggen in de promotieshop verkrijgbaar zijn via onze promotieshop. Help ook jij met de verspreiding? Samen voor Nederland. Samira zei het al voor de camera’s van RTL Nieuws: “wij zijn voor een beter Nederland, voor iedereen”.

#FocusOpNederland

Tor slot wensen wij onze partijleider, Michel Reijinga, sterkte met zijn verdere herstel en wensen wij u allen een mooi weekend toe. Geniet van het leven, want het duurt maar even…