Dat staat altijd bovenaan bij Samen voor Nederland. Binnen én buiten het politieke debat. Aan de talkshowtafel én aan de keukentafel. Op sociale media én face to face.

Als partij nemen wij standpunten in die leidend zijn in ons doen en laten. Ons verkiezingsprogramma is ons handboek. Daar wijken we in geen van onze huidige en/of toekomstige politieke activiteiten van af.

Nooit zullen wij iemand de mond snoeren, zoals onze monden gesnoerd werden in de Coronaperiode. Niet die van de oppositie, niet die van vrienden, en niet die van partijleden. Alles moet gezegd kunnen worden in een vrije democratie met een open debat. Als we dat laten verdwijnen, of actief bestrijden, dan is de toekomst van Nederland ten dode opgeschreven.

Wanneer dit harde winden, onenigheid en gammele periodes met zich meebrengt, zien wij dat als bewijs dat het werkt. Stilte, geforceerde nuance en de lieve vrede bewaren achter gesloten deuren. Daar passen wij voor. Want daarmee wordt transparantie en eerlijkheid op de tweede plaats gezet.

Samen voor Nederland is Samen voor Nederland. Met alle verschillende opvattingen, meningen en uitingen die daarbij horen. Samen op de grote lijnen. Samen voor het goede doel. Samen, zonder dat iemand zijn woorden hoeft in te slikken.

“Zo willen wij Nederland zien”.