Amsterdam, 10 oktober 2023 – Met slechts zes weken te gaan tot de verkiezingen staat partijleider Michel Reijinga van Samen voor Nederland voor een persoonlijke uitdaging. Op 3 oktober jongstleden onderging hij een belangeloze nierdonatie ten behoeve van de 28-jarige Mitchell, die ernstig slechtziend was en nog maar 4% nierfunctie had. Hoewel het herstel van Mitchell voorspoedig verluoopt, kampt Michel met complicaties zoals bloedingen, een ontsteking en koorts. Dit komt op een cruciaal moment, zo kort voor de verkiezingen, wanneer hij het land in moet om kiezers te overtuigen.

Michel Reijinga benadrukt echter dat deze beslissing om te doneren al genomen was ruim voor de ontbinding van Rutte 4. Hij benadrukt dat een mensenleven boven alles gaat en dat Mitchell dringend hulp nodig had. Daarnaast heeft het team van Samen voor Nederland bewezen effectief te kunnen opereren in zijn afwezigheid, waarbij ze succesvol voldoende steunbetuigingen hebben verzameld. Dit geeft Michel vertrouwen en gemoedsrust.

Morgen, woensdag 11 oktober, zal Michel Reijinga zich opnieuw melden in het Radboud UMC, in de hoop op een spoedig herstel. Hij is vastberaden om snel op te knappen en de campagne te hervatten.

Samen voor Nederland kijkt uit naar de komende verkiezingen en zal onvermoeibaar blijven werken aan hun missie om een beter Nederland voor iedereen te creëren.

#FocusOpNederland