In de wereld van vandaag, waar sociale media ons dagelijks bombarderen met berichten, was het een noodkreet op social media die de aandacht van Michel Reijinga trok en hem aanspoorde tot een buitengewone daad van mededogen. Het verhaal van Mitchell, die gevangen zat in een eindeloze cyclus van dialyse, raakte de gevoelige snaar bij Michel. Hij besloot tot een daad van onbaatzuchtige vrijgevigheid die het leven van Mitchell voorgoed zou veranderen.

Na talloze onderzoeken bleek dat Michel en Mitchell de perfecte match waren voor een niertransplantatie. Ondanks Michel’s overvolle agenda, met de verkiezingen voor de deur als partijleider van “Samen voor Nederland” maakte hij bewust ruimte. Zijn woorden getuigen van vastberadenheid: “Mitchell en ik zijn dit traject al ruim voor het ontslag van Rutte 4 aangegaan. April dit jaar om precies te zijn. De timing nu van de verkiezingen of de timing van de operatie komt op een zeer ongelukkig moment maar het is niet anders. Dus ja, het zijn drukke tijden, vlak voor de verkiezingen, maar sommige dingen zijn belangrijker dan politiek”. De overheid zegt: “je doet het voor een ander, nou, ik doe het écht voor een ander!”

Op dit moment zijn Michel en Mitchell nog vreemden voor elkaar, maar ze hebben wel al contact via app. Hun eerste ontmoeting zal plaatsvinden na transplantatie in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Het Radboud ziekenhuis heeft Michel gevraagd om zijn nobele daad landelijk bekendheid te geven. “Burgers voor Burgers” weerspiegelt ook één van de slogans van Michel’s politieke partij, waar hij op 22 november mee zal strijden in de landelijke verkiezingen.

Op 3 oktober a.s. zal de levensreddende transplantatie plaatsvinden en Michel hoopt 5 oktober weer buiten te staan. Mitchell zal naar verwachting langer in het ziekenhuis moeten blijven, maar deze twee mannen zullen voor de rest van hun leven een bijzondere band delen, gebaseerd op wederzijdse vrijgevigheid en levensreddende compassie.

Dit verhaal is een indrukwekkende herinnering aan de kracht van de menselijke geest en de capaciteit van individuen om het leven van anderen te veranderen. Als u meer wilt weten over een donatie en hoe u kunt bijdragen aan een betere wereld, klik dan op:

https://www.transplantatiestichting.nl

Bovenstaande is een één op één kopie van het persbericht wat landelijk verzonden is.

Extra informatie

Voor de “Samen voor Nederland” nieuwsbrief en social media wil Michel er nog iets aan toevoegen: “de afgelopen 3 jaar heeft men getracht mij te ontmoedigen, te framen, te slopen. Ik zou controlled opposition zijn, rellen leider, donatie zuiger en meer zijn. Wat een onzin! Het heeft mij bakken geld én energie gekost. En dit terwijl mijn eigen gezondheid niet de beste is. De kosten waren hoger dan de baten. Podia, geluid, toiletten, posters, stickers, flyers, website onderhoud, het verzenden van honderdduizenden nieuwsbrieven meer. Daarnaast doneerde ikzelf her en der ook nog eens. Voor de social media schreeuwers geldt hetzelfde als de pers en de overheid, hoe meer tegenstand hoe krachtiger mijn verzet. Mijn (nier)donatie doe ik zoals doneren bedoeld is. Anderen helpen daar waar mogelijk. Dit in plaats van elkaar continue te kraken. Burgers voor Burgers. De één doet dat financieel. In mijn geval DoNier ik. Ik DoNier omdat ik Mitchell een beter leven gun. Na de donatie zal ik me weer volledig focussen op de verkiezingen. Infiltreren in Den Haag. Het roer moet om! Indien er inkomsten uit de politiek voortkomen zal ik ook daarvan doneren. 25%. Ik zal de eerste donateur zijn van onze eigen (nog op te richten) SvN voedselbanken. Laten we hopen dat we het tij, het regime in Den Haag, nog tijdig kunnen keren”.

#FocusOpNederland

Steun en Stem: Samen voor Nederland
Lid worden
Doneren

Dank voor uw tijd en aandacht.

Wij wensen Michel en Mitchell sterkte toe!

Fijn weekend.

Samen voor Nederland