Het is tijd om ons geloof in de SP en de PVV los te laten. Beide partijen hebben geweldige principes in het fundament en geweldige individuele kamerleden, maar ze hebben allebei Nederland ook verraden.

Dat werd bij de PVV duidelijk toen vlak na de aankondiging van de verkiezingen opeens de aanval op de FVD werd geopend. Wilders besloot Baudet uit te lachen om zijn maanlandingstheorieën, zo laf en makkelijk. En hij besloot zijn standpunten over islam en migratie opeens overboord te gooien, zo hongerig is hij naar het pluche. Dat noemen we verraad!

Bij de SP is het al veel langer mis. Geweldig op het dossier armoede en EU, maar die oude Marijnissen kan de macht maar niet loslaten en bestuurt autoritair via zijn dochter, niets meer dan een puppet. Hij zette de twee grote vernieuwers binnen de partij top-down buiten spel – de jongerenpartij en de afdeling Rotterdam. Deze vond hij “te links”, waarmee hij bedoelde: te kritisch op de gevestigde macht, ook binnen de partij! En zo is SP communistisch gewijs toch weer lekker alle dissidente stemmen de mond aan het snoeren.

Laten we eerlijk wezen, we konden het wel aan zien komen. Hoe goed de PVV en de SP op veel dossiers ook waren, ze hebben democratische waarden nooit echt geëerd. En eerlijk gezegd waren ze allebei in hun kritiek op islam en multiculti wel goed, maar ook racistisch! En dat terwijl de multiculturele samenleving toch echt gewoon allang een feit is en natuurlijk echt niet enkel een bedreiging of mislukking. Hoe belangrijk kritiek op islam en migratie ook is en blijft, we moeten het kind niet met het badwater weggooien.

In mijn ogen heeft de oude sociaaldemocratie Nederland het geweldige land gemaakt dat het later is geworden. Een stevige welvaartsstaat, macht aan de gewone man en vrouw en de kapitalistische elite aan banden. Dat was de PvdA voordat Wim Kok die afbrak met neoliberalisering en globalisme, via de Paarse kabinetten die Fortuyn zo terecht bekritiseerde.

Met het verraad van de SP en de PVV heeft de oude sociaaldemocratische stemmer niks meer om op te stemmen. Dit is wat SVN in mijn ogen uiteindelijk kan bereiken: een nieuwe partij waar de oude volkse beweging van Nederland weer een veilig thuis heeft. En dit keer het hele spectrum, dus ook de nieuwe Nederlanders waarvan er zovelen goed geïntegreerd zijn en hard werken om hun steentje bij te dragen aan Nederland.

Het gaat ons natuurlijk niet in 1x lukken om van SVN een brede volksbeweging te maken. We moeten nu eerst in de Kamer zien te komen. Daarna zien we verder, en kunnen we de route van de BBB kopiëren, die immers ook met 1 zetel is begonnen. Maar u kunt helpen met die belangrijke eerste stap.

Met uw stem op SVN helpt u mee met de eerste stapjes waarmee we uiteindelijk de ziel van de oude Nederlandse volksbewegingen weer aan willen steken. Kijk anders even in het programma.

 

Onze dank voor het overwegen!

Laurens Buijs