De afgelopen weken zijn wij als spiksplinternieuwe partij erg druk bezig met campagnevoeren, partijplannen creëren, vergaderen en vooral nieuwe ideeën! De creativiteit, de motivatie en de overtuiging die we samen hebben zorgt voor een krachtig en fervent team dat zich dag en nacht inzet voor Samen voor Nederland. Daar zouden we natuurlijk het liefste al onze kostbare tijd aan besteden.

Maar daarmee zijn we er als SvN nog lang niet. Samen met een breed en gemotiveerd scala van andere bezorgde burgerpartijen en politiek-geïnteresseerde denktanks die willen meedoen met de Tweede Kamerverkiezingen in november, moeten wij door allerlei bureaucratische hoepels springen die toegang tot de Nederlandse democratie zo goed mogelijk moeten… beschermen, zullen we maar zeggen.

Er moet onder andere een behoorlijke waarborgsom worden betaald om deel te kunnen nemen aan het democratisch proces. (Met een donatie zou u ons overigens ongelofelijk kunnen helpen.)

En dan moeten er nog ondersteuningsverklaringen getekend worden. (Mocht u ons daarin een handje willen helpen, dan kunt u een mail sturen naar onze strijdbare Samira via samira.you-ala@samen-voor-nederland.nl).

Zo zijn er nog wel meer obstakels die poortwachtertje spelen voor de deuren van de Tweede Kamer. Eigenlijk wel heel erg vreemd. Ik volg al een paar jaar poppenkast-achtige debatten met steeds dezelfde Haagse Hopjes krabbend aan de interruptiemicrofoons. Maar ontzettend slimme, ervaren, mooie mensen die ik overal in Nederland heb leren kennen gedurende mijn bescheiden leven, maken in de basis dus nooit kans om actief mee te doen in de democratie. Tussen hen en een Tweede Kamerdebat zit namelijk allemaal gedoe. Voor hen moet het helaas bij een stembiljet blijven. Een ingekleurd hokje op een enorm papier, dat ze één keer per 4 jaar, op commando, in een kliko mogen laten vallen. En dan maar op televisie bekijken wat er van hun mening overgebleven is.

Dat klinkt niet alsof de macht bij het Nederlandse volk ligt. Ons Samen voor Nederland-team zit vol met mensen die tot de realisatie zijn gekomen dat meedoen belangrijk is, winst of geen winst. En winnen we wel? Dan zetten wij de deuren naar de democratie letterlijk en figuurlijk wagenwijd open. Wij willen dat “participatie” van een politiek wisselwoord, in een praktische waarde veranderd. Referenda, burgerinitiatieven die niet opzijgeschoven worden en een open vizier.

Daarom wil ik u vragen om ons te helpen. Schrijf uw gedachten op en stuur ze ons toe, word lid of word vrijwilliger.

Word onderdeel van Samen voor Nederland en neem het heft in eigen hand.

 

Denzel Olde Kalter

#FocusOpNederland