Als kiezer heb je in Nederland hoogstwaarschijnlijk te maken met een keuzestress die te vergelijken is met een avondje ongepland Netflixen. Na het volgen van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) afgelopen week, lijkt “bestaanszekerheid” het toverwoord van deze verkiezingen te worden. De vorige keer was het toverwoord “Corona”. Hierop baseren de meeste zetelpartijen zich dan ook bijna volledig. De onderwerpen rondom het toverwoord voeren de boventoon, en de rest van de dag zijn ze vrij. De campagne kan voor een groot deel bestaan uit het behandelen van één enkel onderwerp, zonder dat hier al te veel scherpe kritiek op komt.

Het resultaat is dat innovatie, ideeën en vooral nieuwe stemmen ten koste moeten gaan van politieke strijd en strategie. De gevestigde partijen kunnen radicale plannen en unieke gedachten maar beter dimmen, anders lopen zij kans om met hun kop boven het maaiveld uit te steken. Weg zetels.

Voor nieuwe partijen, zoals de onze, geldt dit natuurlijk niet. Heel terecht, moeten wij onze complete visie, ons programma, ons beoogde stemgedrag en onze originaliteit goed op de kaart zetten. En dat kunnen wij in alle vrijheid doen, want politieke concessies en Haagse spelletjes zijn aan ons niet besteed.

Wij zijn burgers voor burgers. Tot op heden hebben we bij Samen voor Nederland enkel gemotiveerde, ervaren, intelligente, hardwerkende en authentieke Nederlandse burgers in de strijd gegooid die allemaal in ieder geval één gemeenschappelijke kwaliteit hebben: We zijn politieke maagden. Nooit is er aan onze intrinsieke integriteit getornd. Elkaar scherp houdend en gedegen onderzoekend maken wij ons gereed voor de aanstaande verkiezingen. Ondernemers, 9 to 5’ers, studenten en vrijwilligers, samen hebben wij het voor het zeggen in de Tweede Kamer als het aan ons ligt. Samen voor Nederland beoogd geen volksvertegenwoordigers de Kamer in te sturen, maar volksversterkers.

Met de Focus op Nederland werken wij naar het democratische succes toe. Momenteel zetten wij, zoals men dat van Samen voor Nederland al jaren gewend is, acties op touw waarmee burgerparticipatie naar een nieuw niveau getild kan worden. Campagnes die succesvol kunnen uitpakken, zelfs als het 22 november onverhoopt niet mag baten. Het volk moet de macht herpakken en de regie over haar eigen leven terugkrijgen. Maar dat lukt ons niet zonder een wisselwerking tussen burgers die de deuren in Den Haag openzetten, en burgers die vanuit de samenleving de verandering aanvoeren. Waar we steeds over “vertrouwen in de politiek” horen, zou het moeten gaan over samenwerking tussenbeide. Geen burgerparticipatie in de politiek, maar overheidsparticipatie in de burgercratie.

Meer informatie over deze campagnes volgt!

Samen in visie, samen in daden. Zo willen wij te werk gaan voor Nederland.

Mocht u ons willen steunen, of wilt u onderdeel worden van dit nieuwe nieuw? Kijk dan op de volgende pagina’s op onze websites en word actief!

Bedankt voor uw overweging!

 

Denzel Olde Kalter

#FocusOpNederland
#SamenInVisie
#SamenInDaden