Als je de tijd neemt om een praatje te maken op straat, en je neemt het onderwerp “politiek” als leidraad, dan bestaat er een 50-50 procent kans dat je een gesprek zal voeren met iemand die uit het jaar 2019 lijkt te komen. Alsof de gehele periode van 2020 tot op de dag van vandaag niet heeft plaatsgevonden. Bijna om jaloers op te worden. Blinde onverschilligheid tegenover de gevolgen van het coronabeleid. Terwijl de hele wereld in de greep was van een wereldwijde “pandemie”, waarin lockdowns, sociale afstand en andere beperkingen de norm waren geworden, lijken sommige mensen zich af te sluiten voor de realiteit van wat er is gebeurd. Het is begrijpelijk dat velen van ons proberen te ontsnappen aan de negatieve effecten van de crisis, maar het negeren van de impact ervan komt niemand ten goede. Om nog maar te zwijgen van de personen die verantwoordelijk zouden moeten worden gehouden voor de beslissingen die zij in hun machtsposities genomen hebben.

De coronaperiode heeft de Westerse wereld op zijn kop gezet. Gezonde levensstijl werd ineens een gevaarlijke hobby. Eigen onderzoek (oftewel, lezen) was alleen besteed aan de meest goedgelovige, domme en beïnvloedbare mensen. Intelligentie toonde je door de krant te lezen, het journaal te kijken, de duiding van BN’ers ter harte te nemen en het vooral overal mee eens te zijn. Met een empirische blik de wereld inkijken werd ten strengste afgeraden. Mensen verloren hun baan, bedrijven gingen failliet en levens werden verwoest. De zorgsector werd overbelast, scholen moesten sluiten en knuffelen was een uiterst egoïstische hobby. Foei.

De gevolgen van het coronabeleid waren ongekend, en de nagalmende schade ervan blijft nog altijd onoverzichtelijk groot.

Evenals de overheid.

Toch lijken sommige mensen vast te houden aan het verleden, aan een tijd waarin alles normaal leek. Misschien is het uit zelfbescherming, om de angst en onzekerheid die de “pandemie” met zich meebracht te vermijden. Maar door de realiteit te negeren, missen ze ook de kans om te groeien en te leren van de uitdagingen waarmee we werden geconfronteerd. Het is juist belangrijk om te erkennen dat het coronabeleid ons heeft gedwongen om op verschillende manieren te veranderen. Ontkenning van onrecht dat jou is aangedaan is één van de eerste symptomen van het Stockholm Syndroom. En het begint erop te lijken dat de huidige overheid het voor elkaar heeft gekregen om een grote groep mensen ervan te overtuigen dat ze in goede handen zijn.

Maar dat zijn we natuurlijk geenszins.

De afstand tussen burgers en politiek was nog nooit zo groot. Terwijl de lijsttrekkers en Ministers die daar in Nederland voor gezorgd hebben het zinkende schip met krampachtige snelheid verlaten, staan er gelukkig wél nieuwe mensen op die het aandurven om puin te gaan ruimen in Den Haag en aan de wederopbouw van het vertrouwen te werken. Niet het soort vertrouwen dat een hond en een baasje met elkaar hebben, maar het vertrouwen dat alleen kan komen van duidelijke afspraken tussen twee gelijke partijen. Met Samen voor Nederland is het onze bedoeling om de overheid aanzienlijk in te krimpen en te zorgen dat de grootste en laatste macht altijd bij de burger blijft, en nergens anders. Onze partij bestaat namelijk uit daadkrachtige burgers, niet uit doorgewinterde carrière-politici.

Wij zijn ervan overtuigd dat Nederlanders goed voor zichzelf en elkaar kunnen zorgen als ze daar weer de kans voor krijgen. Een Haags managementteam met uitreikende tentakels naar provincies en gemeenten, dat internationale contracten tekent zonder dit met haar burgers te overleggen bevorderd deze onafhankelijke zelfredzaamheid van de Nederlandse burgers niet. De vele ongrondwettelijke en antidemocratische regels die ons de afgelopen jaren door de strot geduwd zijn zullen we moeten terugdraaien en afweken. Wij pleiten niet voor “burgerparticipatie” onder toezicht van een regeringscoalitie, maar voor “regeringsparticipatie” onder toezicht van de gewone Nederlander. Minder overheid, meer wij.

Graag nodigen we u uit om onderdeel te worden van dit project.

Word lid, word vrijwilliger of doneer aan Samen Voor Nederland via deze website!

 

 

Alles wat wij deden, doen en zullen gaan doen, dat doen wij Samen Voor Nederland.

Denzel Olde Kalter