23. Frederik Roebersen 
Verkiesbaar

53 jaar

Bij het zien van de vele vertrekkende Kamerleden komt mijn wilskracht te boven om juist de Nederlandse politiek te betreden. Met Samen voor Nederland kan ik mijn belangrijkste motivator in de praktijk brengen: Loyaliteit aan de Nederlandse kiezer.

Deze loyaliteit ontbreekt bij sommige politici. Verwijzend naar problemen en crises staan zij maatregelen voor die bij specifieke categorieën Nederlanders catastrofaal uitpakken. Deze politici laten zich dikwijls leiden door internationale klimaatconferenties en jaarlijkse internationale economische vergaderingen die niet getoetst worden aan de democratie. Directe democratie, referenda, zouden hier een einde aan kunnen brengen.

Naast deze wensen zijn er ook politieke erfenissen die we als onze europese identiteit kunnen beschouwen. Onze gedeelde historie heeft ons achtergelaten met welvaart, vrijheid, vertrouwde Europese omgangsvormen, normen, waarden en economische samenwerking.

Over het algemeen ben ik overtuigd conservatief ingesteld, maar over het privéleven denk ik juist liberaal.
Eigen, persoonlijke identiteit is een groot goed. En dat wordt binnen de Nederlandse wet beschermd. Maar deze dient de identiteit van anderen niet te onderdrukken. Op Universiteiten wordt bewezen kennis verdrongen door lichtgeraaktheid. Die emotie dient de eeuwig veranderlijke wetenschap niet te beklemmen.

De publieke ruimte én onze brede samenleving zouden een voorbeeld moeten nemen aan de ontwikkeling die wetenschap ons altijd geleerd heeft.