9. Micha Kuiper
Verkiesbaar

53 jaar

Ik ben getrouwd, en heb geen kinderen. Maar onze collectieve toekomst gaat mij aan het hart. Het miljardairs-kapitalisme groeit exponentieel, en het is al een jaar of tien duidelijk dat we een kritiek keerpunt naderen. Als we nu geen nieuwe afspraken maken is straks alles op de planeet eigendom van ongeveer 700 mensen, die de overige 7 miljard hun eigen huis, land en fabrieken laten huren. Het scenario klinkt u wellicht bekend in de oren. De Grote Reset, complot of niet, haar componenten zijn empirisch.

Ik ben natuurkundige en werk in het onderwijs. Het is duidelijk dat ons milieu niet goed verzorgd wordt. Er is overal corruptie en struisvogelgedrag. Het woord “milieu” wordt als excuus gebruikt om ondenkbare natuurschade te vergeven. Een voorbeeld is het kappen van oerbossen in Canada, Finland en Polen.

Er zijn op dit moment ongeveer 21 miljoen slaven in actieve dienst. In de sex-industrie, de kleding-industrie, én de mijn-industrie. Onze excuses gaan naar slaven van 200 jaar geleden. De pijn begrijp ik, maar de prioriteiten zijn niet te onaanvaardbaar.

Het enige wat werkt is openheid. Eerlijk kijken naar onszelf, en naar hoe we bedrogen zijn. En de actieve rol die wij daar zélf in hebben gespeeld. Zelfeflectie is pijnlijk, maar als we dit niet onder ogen willen komen dan moeten we de gevolgen voelen.

Samen voor Nederland gaat puinruimen, en alle aangetaste structuren opnieuw opbouwen. Nederland is gevangengenomen door Grote Belangen. Onze regering is onze regering niet. Onze Europese Commissie is niet van ons. Het is een grote doofpot die open moet. En we moeten erin durven kijken. Samen. Als we dat durven, komt het goed.